Dobra włoska restauracja – menu i wino
Włoskie restauracje to w Polsce najpopularniejszy typ gastronomii. Kochamy włoskie jedzenie gdyż jest pyszne, sycące oraz ładnie wygląda na talerzu. Z całą pewnością najczęściej jemy makarony. Bardziej wrażliwi smakują równie pyszne dania takie jak tortellini, polentę czy desery włoskie.
Rozglądając się za prawdziwą włoską restauracją należy przyjrzeć się kilku istotnym elementom: czy restauracja korzysta z włoskich produktów, czy w menu są też mniej znane włoskie potrawy, czy lista win, oferuje klasyczne włoskie wina. Włoska kuchnia to duża wielość smaków oraz potrawy z wielu miejsc kraju. W dobrej restauracji znajdziemy prawdziwy klimat Włoch.
Włoska kuchnia nie jest skomplikowana, co nie zmienia tego, że jest mniej smaczna Z pewnością można uznać, że jest to jedna z najsmaczniejszych kuchni europejskich .
Dobre wina z Włoch
Jakakolwiek knajpka włoska, która ubiega się do tytułu bycia klasycznym punktem na kulinarnej mapie regionu, nie może zaniedbywać wina. Obiad bez wyjątku musi obejmować również wino. Odrobina białego wina to we Włoszech reguła. włoska restauracja Kraków centrum Najbardziej popularne wina z Włoch to trebbiano d’abruzzo z Abruzji, lombardyjskie oltrepo pavese i nuragus z Sardynii. Restauracja włoska – jeśli naprawdę ma być postrzegana jako typowa włoska trattoria, musi posiadać szeroki zestaw win.
Regionalna włoska restauracja
Chcąc zrozumieć indywidualność kuchni włoskiej bez cienia wątpliwości trzeba poszukać restauracji, która potrafi podać nie jedynie pizzę i makaron.
Zobacz film